Nagelbeugeltechnieken

Nagelbeugeltechnieken is een techniek die wordt toegepast bij problemen met de grote teen. Het gaat dan met name om teennagels die scheef of krom groeien en dan, vooral in de nagelwallen, voor problemen zorgen zoals bijvoorbeeld ingroeiende nagels.

BS/Spange

De Bs/Spange is een langvormige strip wat gemaakt is van glasvezel versterkte Duroplast (wit kunststof). Moleculen in kunststof willen altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm, dat houdt in dat na het vastlijmen van de strip op de nagelplaat  de BS/spange zich weer wil herstellen na zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en  spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren.

Na het aanbrengen van de BS/spange is de client (bijna) onmiddelijk pijnvrij omdat door de trekkracht van de strip de nagel uit de nagelwal omhoog getrokken word. De BS/spange groeit met de nagel mee en zodra deze zich aan het uiteinde bevind zal het loslaten en is de klacht verdwenen. De beugel heeft een groot draagcomfort en de nagels kunnen worden voorzien van nagellak (lak verwijderen met remover zonder aceton ivm loslaten van de beugel)

Podofix

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen - zelfs voor jonge kinderen en diabetici. Zowel de medische als de cosmetische resultaten die pedicure en hun cliënten overtuigd. Podofix is een zacht alternatief voor de regulering van de nagel afwijkingen. Het helpt misvormde nagels in een natuurlijke, gezonde groei.

Via deze methode kan gemakkelijk te voorkomen klachten snel en duurzaam worden aangepakt. Podofix is aangepast aan de nagel vorm en direct klaar om te worden aangebracht, dit geeft meestal gelijk een merkbare verlichting voor de cliënt. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.