Reumatische voetverzorging

Heeft u vergroeiingen of een afwijkende stand van de voet(en), dan is het mogelijk dat uw schoenen minder goed passen. U kunt daardoor eeltvorming en likdoorns krijgen. Ook kunnen uw nagels afwijkingen gaan vertonen als uw tenen niet de ruimte krijgen die zij nodig hebben. Een behandeling bij pedicurepraktijk Podocare kan dan zinvol zijn en is in het bezit van de aantekening “voetverzorging bij reumapatiënten”

Als reumapatient heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met:

  • De veranderende stand van voet en tenen
  • Het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift
  • Schoenen die niet goed (meer) passen

Als reumapatient kunt u ook last krijgen van verandering aan uw nagels. Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen omdat er (te) weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een standafwijking van de voet.

Nagelafwijkingen

De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden

  • Verkleuring
  • verdikte of juist extreem dunne nagels
  • brokkelige nagels
  • eeltvorming onder de nagels
  • ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)

Waar kunt u naartoe voor voetverzorging?

De voeten van reumapatienten zijn vaak gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standafwijkingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming.
Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk.Pedicurepraktijk Podocare is in het bezit van deze kennis dmv het certificaat "Voetverzorging bij Reumapatienten"

Pedicurepraktijk Podocare kan u adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en keuze van schoenen en indien nodig adviseren naar uw huisarts, specialist of podotherapeut te gaan.

Advies bij de keuze van uw schoenen

Door standverandering van uw voet, veranderingen aan uw gewrichten en /of het veranderen van het beschermende weefsel onder de bal van uw voet, is het kopen van schoenen niet altijd eenvoudig.
Bij de keuze van uw schoenen kunnen wij u adviseren om mogelijke klachten te voorkomen.