Schimmelnagels

Schimmels komen, net als bacteriën, regelmatig op of in ons lichaam voor. Bij een goede fysieke gesteldheid merkt u hier gelukkig niets van.

Pas als de lichamelijke balans verstoord wordt, krijgen schimmels kans om zich te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld door verminderde weerstand, als u ziek bent of erg moe, heeft u een verhoogde kans op een schimmelinfectie. Zo kunnen bijvoorbeeld diabetespatiënten regelmatig last van schimmelinfecties hebben. Bekende voorbeelden zijn schimmels op huid (zwemmerseczeem) en aan de nagels, beter bekend als kalknagels of schimmelnagels. Schimmelnagels zijn besmettelijk voor u en voor anderen. Onbehandeld genezen schimmelnagels maar zelden spontaan.

De schimmelnagel is een van de lastigste vormen om te behandelen, vooral omdat deze schimmel moeilijk bereikbaar is. De schimmel zit namelijk meestal aan de onderkant van de nagel. Bovendien is keratine, de belangrijkste bouwstof van de nagel, vrijwel ondoordringbaar voor de meeste antischimmel preparaten.

Schimmelnagel

Een schimmelnagel wordt vaak een kalknagel genoemd. De infectie van de nagel begint meestal met een witte of gele plek aan het nageluiteinde of de zijkant van de nagel. Er bestaat ook een witte oppervlakkige schimmelnagel.

Vaak is een schimmelnagel een gevolg van een voetschimmel en af en toe kunnen ook de vingernagels geïnfecteerd raken. De één blijkt veel gevoeliger voor nagelschimmel te zijn dan de ander. Er zijn factoren die kunnen bevorderen, zoals een vochtige of beschadigde huid, te veel wassen met zeep of knellende schoenen.

 Pedicurepraktijk Podocare beschikt over een uitgebreid zorgtraject, wat pas gestart gaat worden na een biopt van de nagel,en bij uitslag schimmel wordt de behandeling ingezet.

 

Behandeling van schimmelnagels met PACT Therapie

PACT® Schimmelnagel Therapie is een methode voor de behandeling van schimmelnagels, die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandartsenwereld. Het woord PACT is een wetenschappelijk begrip en staat voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels op voet- en vingernagels zeer effectief gedood worden. Schimmelnagelbehandelingen met PACT ® zijn pijnloos, veilig en doeltreffend, zonder bijwerking. Deze behandeling is ook mogelijk bij personen met diabetes.

PACT – schimmelnagel behandeling

Ter voor bereiding van de PACT-behandeling freest uw pedicure de schimmelnagel dun en haalt ze zoveel mogelijk aangetaste delen weg. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singulett-zuurstof. Deze radicale zuurstofvorm is kortstondig agressief, waardoor de celwand van de schimmel wordt beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa tien dagen drie keer uitgevoerd. Een vierde behandeling volgt na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelmethode voor de mens verder ongevaarlijk. Bij een ernstige schimmelnagel of doordat er eventueel andere lichamelijke aandoeningen zijn die het nagelherstel kunnen beïnvloeden, is het mogelijk dat er nog extra PACT-behandelingen nodig zijn.

Direct na de eerste behandeling start het nabehandeling-traject. Hierbij is belangrijk dat er geen herinfectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om herinfectie te voorkomen dient u plaatsen waar u een schimmelinfectie kunt oplopen (douches, sauna, sportzalen) zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen (niet op blote voeten lopen en slippers dragen). Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; spoel uw voeten na het wassen goed af en droog uw voeten ook goed af tussen de tenen. Doe dagelijks schone sokken aan. Ontsmet de schoenen die u tijdens de schimmelinfectie draagt, dagelijks met een schimmelwerende spray, voordat u deze aan doet. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmelproduct op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen herinfectie. Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden.

Thuisbehandeling met de MELLINN 20

De Mellinn 20 is een nieuwe techniek in Nederland waarbij een Low Level Laser een pulserende laser uitstraalt dat gecombineerd wordt met blauw lichtenergie. Laserstralen dringen door de geïnfecteerde nagelplaat. In tegenstelling tot andere lasertherapieën is de Low Level Laser niet gericht op het vernietigen van de schimmel door middel van warmte. De Low Level Laser zet het lichaam aan tot celvernieuwing waardoor het zelf de schimmel opruimt.

MELLINN 20 is een LOW LEVEL LASER apparaat  voor thuisgebruik wat schimmelnagels op zowel handen als voeten kan behandelen.
De LOW LEVEL LASER in combinatie met blauwe lichttherapie schakelt de schimmelinfectie pijnloos en zonder warmte uit, en zet aan tot cel vernieuwing waardoor het zelf de schimmel opruimt.
DE MELLINN 20 is veilig in gebruik, geen bijwerkingen, toepasbaar bij diabetici en bij neuropathie. De MELLINN 20 traject begint met 6 maanden, u gebruikt het apparaat  1x per dag 7 minuten per keer ( deze schakelt zichzelf uit)  op de aangedane nagel(s) Naast deze behandelingen met de MELLINN 20 gebruikt u thuis de mycoseproducten, deze zijn van groot belang voor een optimaal resultaat.